02 May 2019

Life at Inimco

A day in the life of Filip..

Collega Filip is sinds afgelopen maart aan de slag bij Inimco, en is daarmee de nieuwste aanwinst van ons team. Niet de jongste aanwinst, want Filip is ondertussen 39 jaar jong…

Filip is een full-stack developer met heel wat jaren .NET ervaring op de teller. Binnen Inimco is hij hoofdzakelijk bezig met de begeleiding van een wereldwijde roll-out van onze IoT oplossing voor één van onze grootste klanten. Dat betekent dat hij regelmatig in contact staat met medewerkers van onze klant, maar dan wel verspreid over alle continenten.

Hoe ziet een typische dag van Filip eruit ? We laten hem graag even aan het woord !

7:00 Negeren van de wekker

Rond 7u doet de wekker een eerste moedige – of overmoedige – poging om me te wekken. Wat de technologie misschien niet onmiddellijk kan bereiken, kunnen twee enthousiaste dochters (van 6 en 8 jaar) die de slaapkamer binnenstormen zonder enig probleem 😊.

8u20 Kinderen naar school brengen

Work-life balance is belangrijk bij ons, dus ik breng drie ochtenden in de week onze dochters naar school. Na het vrolijke gebabbel van mijn dochters, geniet ik van 15 minuten stilte in de auto naar het Inimco kantoor 😊. Van Bornem naar Temse, dan zie je heel wat file…maar gelukkig wel in de andere richting…

9u Start van de werkdag

De mails heb ik ’s ochtends al snel doorgenomen, dus veelal start ik de dag door een aantal dashboards te bekijken, waardoor ik snel een overzicht krijg van de status van de belangrijkste productielijnen.

9u30 Stand-up

Dagelijkse stand-up met het project team, ik overloop even de taken die in Azure DevOps aan mij toegewezen zijn in deze sprint. De roll-out heeft ook wat problemen in Barcelona, maar niets wat niet opgelost kan worden…

10u57 Troubleshooting

Halverwege de voormiddag komt er een alarm binnen van één van onze IoT devices in Italië. Geen tijd om weg te mijmeren naar het Comomeer, ik meld me onmiddellijk aan op het toestel in kwestie en kan het probleem gelukkig snel verhelpen. Het toestel stuurt alle ontbrekende data terug naar de centrale hub op Azure, er is geen data verloren gegaan.

12u30 Lunch

Zoals elke Belg vind ik naast het ontbijt en het avondeten, de lunch toch ook wel een belangrijk moment van de dag. Alle Inimco team leden eten ’s middags samen. Een ideaal moment om met collega Jan bij te praten over volleybal, onze gemeenschappelijke hobby.

14u Conference call met projectleider van de klant

Om 14u hebben we een conference call met de projectleider van onze klant. Vorige week zijn we haar hun hoofdkantoor in Nederland geweest om het Aziatische team op te leiden inzake het installeren van de Edge devices in hun productie plants. Tijdens de conference call polsen we even naar hun eerste ervaringen, maar alles loopt op wieltjes !

15u30 Aanpassingen in datamodel

Op vraag van de klant herbekijken we een stuk van het data model, zodat we een aantal rapporten gemakkelijker en performanter kunnen afleveren. Ik werk een voorstel uit en stuur dit door naar het project team.

17u45 Let’s call it a day

Tegen kwart voor zes rijd ik terug door naar huis. Weer veel verkeer op de baan, maar vreemd genoeg terug in de andere richting 😊.

18u30 Avondeten

Rond half zeven kunnen we allemaal samen eten. De kinderen vertellen honderduit over hun schooldag en de intriges op de speelplaats. Daarna help ik ze nog even op weg met hun huiswerk.

20u Meeting met het team van de Dodentocht

Al meer dan 25 jaar zet ik me jaarlijks in voor de organisatie van de 100 km Dodentocht. Even geen .NET development maar een plezante meeting met onze werkgroep. Ter ondersteuning van onze sponsors passeren er een paar Duvels tijdens de meeting. Mocht je je benen voelen kriebelen, aarzel niet om je in te schrijven voor deze legendarische wandeltocht !

23u Shutdown

Alweer een goed gevulde dag die voorbijgevlogen is. Ik vraag mijn wekker om morgenochtend voorzichtig te zijn en wat rekening te houden met de geconsumeerde Duvels…